top of page

Wat is Microneedling?

Microneedling is een hoogwaardige en intensieve behandeling voor structurele huidverbetering én huidverjonging. Met behulp van zeer fijne naaldjes wordt de huid gecontroleerd geperforeerd zonder de huid te beschadigen. De reactie van het lichaam op deze micro-kanaaltjes is de activatie van het natuurlijke wondgenezingsproces. Dit proces houdt in dat er nieuwe cellen worden aangemaakt en hierdoor ontstaat er een vernieuwde huid met als resultaat: 

Een mooie, heldere en stevige huid met zichtbaar vermindering van rimpels en pigmentatie. 

MICRONEEDLING

Microneedling behandeling

Voor wie is microneedling geschikt en wat kan je behandelen met microneedling?

Microneedling is voor alle huidtypen en iedereen die intensief wil werken aan huidverbetering of huidverjonging geschikt doordat het een korte hersteltijd heeft. 

 

Door de unieke techniek in de Dermapen 4 zijn er veel behandelmogelijkheden. 

De verschillende indicaties zijn: 

 

Huidverjonging / anti-aging

-  Rimpels

-  Fijne lijntjes

-  Verslapte huid

Huidverbetering

-  Algehele huidverbetering 

-  Grove poriën / doffe huid

-  Zonbeschadiging

-  Couperose

Onzuiverheden

-  Acne 

-  Acne littekens 

-  Ontstekingen

-  Rosacea

Pigmentproblemen

-  Ouderdomsvlekken

-  UV-pigmentatie

-  Zwangerschapsmasker / melasma

-  PIH (Post inflammatoire Hyperpigmentatie) dit komt op plaatsen waar een ontsteking heeft     gezeten, zoals acne of eczeem

Voor wie is microneedling niet geschikt?

Niet voor iedere huid is het verantwoordelijk om microneedling toe te passen.

Wij behandelen niet bij onderstaande contra-indicaties:

-  Allergie voor chirurgisch staal / nikkel

-  Zwangerschap / borstvoeding

-  Huidkanker

-  Koorts

-  Herpes

-  Auto-immuunziekten

-  Littekens die nog niet uitgerijpt zijn

-  Extreem zwakke bloedvaten

-  Tijdens chemotherapie

-  Tijdens gebruik van Roaccutane / Isotretinoïne 

Hoe gaat een microneedling behandeling in zijn werk?

Microneedling zorgt voor een complete reset van de huid. Dit ontstaat doordat we een natuurlijke wondgenezing en herstelproces activeren in de huid. Door middel van zeer fijne naaldjes wordt de huid gecontroleerd geperforeerd zonder de huid te beschadigen. Dit speelt zich net onder de bovenste huidlaag af. 

Tijdens de intake hebben we een goed beeld gekregen van de huid. Hoe diep we in de huid werken en welke werkstoffen we gebruiken is afhankelijk per indicatie en per behandeling. Na de reiniging brengen we een cocktail van actieve werkstoffen aan op de huid en starten we de microneedling. Doordat we micro-kanaaltjes in de huid maken, creëren we een verhoogde product opnamen in de huid. De actieve werkstoffen worden hierdoor tot 200 keer beter en dieper opgenomen in de huid

 

Zodra we alle zones van het gezicht hebben behandeld, brengen we een vliesmasker aan wat zorgt voor kalmering, vermindering van roodheid en herstel van de huid. Na het needlen is de huid binnen 7 minuten weer volledig gesloten. We sluiten de behandeling af met een crème die ervoor zorgt dat het herstelproces in gang wordt gezet. 

Wondgenezing, hoe gaat dat in zijn werk?

Het lichaam en de huid bestaan volledig uit cellen. Iedere cel heeft zijn eigen functie en daardoor zijn er verschillende weefsels. Wanneer er een beschadiging optreed zoals bij een schaafwond komen alle cellen in actie om de huid te gaan repareren. 

Met microneedling houden we de huid eigenlijk voor de gek, omdat het lichaam de micro-kanaaltjes ziet als een beschadiging / wond. Hierdoor worden veel processen geactiveerd om de huid te gaan herstellen.

7 minuten na het needlen is de huid weer volledig gesloten maar is de natuurlijke wondgenezing en het herstelproces al in gang gezet. 

Tijdens het natuurlijke herstelproces van de huid worden er nieuwe bloedvaten aangemaakt, hierdoor kan iedere cel zich goed door de huid verplaatsen. De oude cellen verlaten het lichaam en er wordt plaatsgemaakt voor nieuwe cellen. De productie van pigmentcellen wordt verlaagd en er wordt nieuwe collageen en elastine aangemaakt. Dit allemaal samen zorgt ervoor dat de huid zichzelf reset en dat er een nieuwe huidstructuur tevoorschijn komt. Dit proces kan tot wel maanden en soms zelfs jaren na de laatste behandeling aanhouden. De huid is daardoor weer mooi vol, egaal en strak met een natuurlijke glow.

Ook oneffenheden verminderen en littekens worden oppervlakkiger en zullen in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Is Microneedling pijnlijk?

Doordat we het gezicht in verschillende zones opdelen, zal de zone waar we op dat moment aan het behandelen zijn vervelend / gevoelig aanvoelen. Wanneer we doorschuiven naar een volgende zone is het vervelende gevoel direct weg en voel je warmte in de huid ontstaan.

 

Het gevoel wat ontstaat bij microneedling is persoons- diepte en richting afhankelijk. 

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

De huid ziet er direct na de behandeling rood uit. Na een microneedling behandeling kan er gedurende 3-5 dagen lichte schilfering en droogheid ontstaan. Na 5 à 7 dagen is de huid volledig hersteld en functioneert normaal.

 

Herstelproces na de behandeling

Tot 24 uur – roodheid, bloedpuntjes en lichte zwelling van de huid

1-2 dagen – lichte roodheid, lichte bloedpuntjes verminderde zwelling, lichte jeuk, droog/strak gevoel

2-3 dagen – verminderderde roodheid, lichte schilfering

3-5 dagen – mogelijk ziet de huid er droog uit

5-7 dagen – de huid is volledig hersteld en functioneert normaal

Wat mag je niet doen na een microneedling behandeling?

Na de behandeling mag je je gezicht 24 uur niet reinigen. Pas wanneer de huid de eerste herstelfase van 48-72 uur heeft gehad mag je weer je thuisproducten (icl. fruitzuren) gaan gebruiken. Daarvoor is alleen een milde hydraterende crème toegestaan. 

 

Het is belangrijk dat je minimaal 48 uur zon, zweten, zware inspanning, hete baden / douches / sauna / sporten en haarkleuring vermijd. Scrubben en pulken aan de huid en velletjes kan leiden tot littekenvorming, doe dit niet totdat de huid compleet hersteld is (dit is ongeveer 5 à 7 dagen).

Ons advies is om alcohol en roken gedurende 14 dagen na de behandeling te verminderen, dit omdat alcohol en roken de collageen- en elastine aanmaak blokkeert.

Bescherm de huid gedurende 14 dagen na de behandelingen tegen directe blootstelling van de zon met minimaal een SPF 30-50 zonbescherming om hyperpigmentatie te voorkomen.

Hoe veel behandelingen heb je nodig?

Microneedling kan als eenmalige boost worden ingezet, met één behandeling zie je vaak al direct een mooie heldere glow als resultaat. 

 

Blijvende en duidelijke resultaten zullen zichtbaar worden na 4 tot 6 behandelingen met tussenpozen van 2 tot 6 weken. Na een reeks behandelingen zal de huid zich blijven verbeteren gedurende 6-12 maanden. 

Een microneedling kuur kan thuis worden ondersteund door aanbevolen producten en voedingssuppletie. De behandeling vergt behoorlijk veel energie van jouw huid en lichaam en herstel met de juiste bouwstoffen is hierbij essentieel.

 

Het is bij microneedling belangrijk dat je denkt in tijd. Het effect gaat nog maanden door in jouw huid waardoor het mooiste resultaat zich pas na enige tijd laat zien. Preventief kan je al vanaf je 25e beginnen met deze fantastische behandeling. 

Welke resultaten kan je verwachten?

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en warm aanvoelen. De huid kan enige dagen licht gaan schilferen maar daarna komt een super zachte en verfijnde huid tevoorschijn. Na meerdere behandelingen zal het mooiste resultaat zichtbaar worden. Hieronder hebben we de resultaten op een rijtje gezet:

-  Je huid zal zich herstellen en vernieuwen

-  Je huid wordt gezonder en daardoor weerbaarder

-  Collageen en elastine worden aangemaakt 

-  De huid wordt steviger, strakker, gladder en egaler

-  Rimpels verminderen

-  Pigmentvlekken nemen af en verminderen

-  Acne en ontstekingen zullen verminderen of zelfs helemaal weg blijven

-  Poriën worden verfijnd en minder zichtbaar

-  Littekens worden gladder, minder zichtbaar en egaler

-  Het stimuleert de doorbloeding en maakt bloedvaten sterker

-  Diffuse roodheid zoals bij Rosacea verminderd 

Kortom: je huidconditie zal vele malen sterker worden en je krijgt jouw stralende huid teint weer terug!

Safety First

-  Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de dermapen 4 voor de meest veilige techniek.

-  Voor iedere klant worden er nieuwe naaldjes gebruikt, vanuit dermapen 4 is dit een standaard veiligheid en kunnen naaldjes nooit hergebruikt worden.

-  De behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerde specialiste volgens de protocollen van Dermapen 4.

Resultaten

Hieronder zie je het resultaat na 4 behandelingen voor pigmentatie in het gezicht

bottom of page